Nena

Onzer Nena, de stammoeder van onze kennel is overleden. 14,5 jaar is ze geworden, wat een prachtige leeftijd is.

Nena.. 6-1-2022⭐️⭐️⭐️❤️?

12-8-2007, Nena werd geboren en ik hing dag en nacht turend via de webcam in de nestbak. Nena kwam uit een nest van 2,broertje Space en Nena. Nena kroop al altijd weg van de lamp en mama Ezri en ik berichte dan de fokker, Nena is weer weggekropen .. hilarisch he. Toen al ging ze haar eigen weg. En dit is nooit verandert. Als pup wilde ze nooit de auto in. Ze werd niet ziek erin. Had geen nare ervaring maar ging haar eigen weg. Toen we op een speur lokatie waren en Nena haar eigen gang ging, besloten we eens weg te rijden en ze keek, draaide zich om en ging snuffelend haar eigen gang. Ook dat was hilarisch en ik ging maar terug en we speelde iets en ik tilde haar in de auto. Op ons trainings terrein verstopte ze zich als we naar huis wilde gaan altijd in een diep kuil. Ik deed haar naar verloop van tijd een lichtband om en dan zag je de lichtjes boven de grond uitkomen kijkend of ik eraan kwam. Zelfstandig als ze is, was obedience sport niks voor haar. VZH haalde we en IPO toen nog was ik mee gestopt na haar nare avontuur waar ze in prikkeldraad bleef hangen en haar tong had ingescheurd. En dit is naast echo of progesteron prikken de enige keren dat ze in 14 jaar bij de DA is geweest. Het was altijd Nena rules bij ons in het roedel. Nena at niet alle eten op, liet dat gerust buiten staan en geen enkele hond haalde het in zijn /haar hoofd om dat op te eten. Ook kon Nena graven als de beste en maakte ze een hol in de tuin waar 3 honden tegelijk in konden bewegen. Haar hobby, ob was niks voor haar werd detectie en mantrailing. Detectie was op brandversnellers en dat deed ze super goed. Toen bij ons achter de pallet opslag totaal afbrandde konden we trainen op verbrand gebied. Ook mantrailing was ze goed in.
Ze heeft 3 nesten gehad en was een uitstekende moeder. Als enige moeder hier telde ze haar pups echt zichtbaar. En toen er een pupje overleden was in een nest nam ze altijd een knuffel mee als laatste pupje als we naar binnen of buiten gingen.
Een waanzinnig lieve hond. Dean en Leroy noemen haar likkielik. Voor de kinderen was ze ook heel lief. De laatste paar weken at ze slechter, ik gaf haar gestoomde en gekookte maaltijden en ze at weer goed. Echter 4 dagen geleden at ze echt minder en met voeren kregen we nog wat eten binnen. Femke en ik besloten de DA te bellen om bloed te onderzoeken. Er naar toe lopen kon niet meer en dus kwam Kristel aan huis.
Vanmorgen kreeg ik de uitslag en die was dramatisch slecht. Nieren waren op. Bloedplaatjes was slecht, nee we konden niks meer voor haar doen. We zouden haar morgen , vrijdag dus in laten slapen. Nog een avondje afscheid nemen van elkaar. Normaal gesproken geef je de hond dat alles wat ze graag eet. Ik had een bus slagroom gekocht. Kipfilet, kip gekookt hamblokjes, noem maar op maar ze at niks ze dronk gelukkig wel , vanmiddag moest ze een paar keer overgeven en ze kon niet opstaan om dat te doen. Hartbrekend. Dat gebeurd 2x. Ook plaste ze niet waar ik wist dat ze normaal wel zou plassen. Dus zou ze zich snel gaan vergiftigen , ik overlegde met Femke en ik belde Kristel en zou werd Nena rond de klok van half 7 ingeslapen. En dat ging heel rustig. We begraven haar bij haar favoriete met zorg in een jaren project hol plek.
Lieve lieve Nena., als stammoeder van onze kennel, met vele nakomelingen , gaan we je enorm missen.
Orlando en je dochters , zoon en
Kleindochter wachten je op boven. ?❤️❤️❤️???voor altijd in ons hart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.